Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jogurtowa zupa

 

Składniki:

  • 25 dag. szpinaku
  • 1/2 litra bulionu z kury
  • pół cebuli
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 250 ml. jogurtu naturalnego
  • łyżka mąki
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

 

 

Przygotowanie:
Oczyszczony szpinak ugotować w bulionie. Odcedzić, odcisnąć i drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i udusić na maśle. Zalać bulionem, dodać szpinak, doprawić solą i pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 10 minut. Pozostałe składniki utrzeć na gładką masę ,przetrzeć przez sito  i połączyć z zupą. Gotować 10 minut na małym ogniu.

Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *