Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jasny krem z ciemnymi owocami

Składniki:

  • 2 szkl. ugotowanej kaszy manny
  • ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 2 szkl. jagód

    Sos:

  • ½ szkl płynnego miodu
  • ½ szkl wody
  • tabliczka gorzkiej czekolady

    Sposób wykonania:
    Kasze ubić aby powstał puszysty krem po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo śmietankę.
    Powstały krem układać na przemian z jagodami w wysokich pucharkach.
    Następnie miód podgrzać razem z wodą po czym zestawić z ognia i dodać połamaną na kawałki czekoladę.
    Całość dokładnie wymieszać, aby składniki dokładnie się połączyły po czym ostudzić wkładając rondelek do garnka z zimną wodą.
    Powstałym sosem polać deser.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *