Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jarmuż z kiełbasą na smalcu

Składniki:

  • 750 g mrożonego jarmużu
  • 1 łyżka smalcu ze skwarkami
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka bulionu
  • sól
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 2 surowe kiełbasy

    Sposób wykonania:
    Jarmuż zalać 1,5 l osolonej wody i gotować około 2 minut.
    W między czasie posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym smalcu, wówczas wrzucić jarmuż i nadal dusić.
    Następnie bulion rozpuścić w 300 ml wody i przelać do jarmużu.
    Dodać jeszcze płatki owsiane i doprawić do smaku solą.
    Dodać kiełbasę, doprowadzić do wrzenia i trzymać około 45 minut na małym ogniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *