Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka ze śledziowym nadzieniem

 

Składniki:

 

    • 5 jaj ugotowanych na twardo
    • 2 śledzie
    • pęczek szczypiorku
    • kilka młodych cebul
    • 3 łyżki majonezu
    • łyżka musztardy
    • kilka liści sałaty

Sposób wykonania:

  1. Jajka obrać po czym przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtka, które utrzeć z łyżeczką musztardy i łyżeczką majonezu.
    Następnie ze śledzi wykroić po 5 filecików a okrawki dodać do żółtka i majonezu.
    Całość dokładnie wymieszać i napełnić połówki jajek.
    Jajka złożyć po dwie aby nadać kształt całego jajka.
    Ułożyć na liściach sałaty, położyć na nich po fileciku śledziowym i oblać majonezem.
    Przed podaniem udekorować cebulkami pokrojonymi w krążki i posypać posiekanym szczypiorkiem.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Ewelina M

     

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *