Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane z ziołami

 

Składniki:

  • masło
  • 90 g szynki
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka musztardy
  • ¼ szkl. jogurtu naturalnego
  • ¾ szkl. startego sera
  • 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • gałązki ziół

 

Sposób wykonania:

  1. 4 małe miseczki posmarować masłem.
    Na dnie miseczek rozłożyć plasterek szynki.
    Następnie jajka wymieszać dokładnie z musztardą oraz jogurtem po czym dodać jeszcze ser, szczypiorek i pietruszkę.
    Ponownie dokładnie wymieszać i przelać do miseczek.
    Wstawić je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 20 minut, aż jajka się zetną.
    Przed podaniem udekorować gałązkami ziół.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *