Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane z fetą

Składniki:

  • 8 jajek
  • 15 dag sera feta
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki śmietany
  • parę listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Następnie wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem razem z serem, śmietaną i masłem, wówczas doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Białka jajek nadziać serową masą i wstawić je do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
    Przed podaniem udekorować bazylią.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ulę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *