Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z kiełbasą i parmezanem

Składniki:

  • 1 łyżeczka oliwy
  • 12, 5 dag wiejskiej kiełbasy
  • 2 jajka
  • 1 łyżka starego parmezanu
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Kiełbasę pokroić w kostkę i przesmażyć ją na rozgrzanej oliwię po czym zdjąć patelnie z ognia.
    Jajka roztrzepać razem z mlekiem i wylać na kiełbasę.
    Dodać jeszcze posiekany szczypiorek oraz parmezan.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Ponownie postawić na małym ogniu i cały czas mieszając smażyć do ścięcia jaj.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *