Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z czerwonym nadzieniem

Składniki:

  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • 6 pomidorów
  • 1 łyżka octu
  • ½ łyżki cukru
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekaną cebulę, paprykę, czosnek oraz bazylię.
    Doprawić do smaku solą.
    W między czasie sparzone pomidory obrać ze skórki i pokrój na małe cząstki, które wrzucić do sosu.
    Następnie dodać ocet oraz cukier, wymieszać i zdjąć z ognia.
    Jajka obrać wyjąć z żółtka i dodać do sosu.
    Powstałą pasta napełnić jajka i wstawić do lodówki na 30 minut.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *