Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka z awokado i jogurtem

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 awokado
  • 150 ml jogurtu
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek dymki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Awokado obrać po czym pokroić w drobną kostkę, którą skropić sokiem z cytryny po czym dodać jogurt i całość dokładnie zmiksować.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Następnie jajka obrać, przekroić na połówki i ułożyć na półmisku.
    Dymkę posiekać i obsypać brzegi półmiska.
    Jajka zalać sosem i udekorować plasterkami rzodkiewek.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *