Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka w sosie z koreczków helskich (polskie anchois)

Składniki:

    • 5 jajkek ugotowanych na twardo
    • kila łyżeczek wyprażonych, posiekanych orzechów nerkowca

    Sos:

    • kilka łyżek serka homogenizowanego 
    • 1 puszka koreczków helskich 
    • 2 łyżki majonezu , 1 łyżeczkatartego chrzanu 
    • 2 łyżki posiekanyc orzechów nerkowca
    • sól, biały pieprz

    Sposób wukonania:
    Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą. Obrać ze skorupek i przekroić na pół. Zmiksować składnii sdosu i doprawić. Połówki jajek ułożyć na półmisku i oblać sosem anchois. Posypać orzeszkami posiekanymi nerkoweca

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *