Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka sadzone na sposób Malezyjski

Składniki:

    • 5 jajek
    • 1 cebula pokrojona w pół plastry
    • ½ czerwonej papryczki chili
    • ½ pokrojonej w plastry łodygi selera
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżeczka soku z tamaryndowca
    • sól i cukier do smaku
    • 3 łyżki oleju


    Sposób przyrządzenia:

    W małym rondlu rozgrzać 1 łyżkę oleju, dodać cebulę, smażyć mieszając  aż zacznie się lekko rumienić. Dodać sok z tamaryndowca, cukier, sól, seler i chili, gotować 3 minuty, trzymać w cieple. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, ostrożnie wybić jajka, przyprawić. Smażyć aż jajka uzyskają odpowiednia konsystencje. Podawać z sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *