Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka przepiórcze w mięsnej galarecie

Składniki:

  • 8 ugotowanych na twardo jaj przepiórczych
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 dkg żelatyny
  • 3 gałązki naci pietruszki
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • sól, pieprz

    Sposób wykonania:

    1. Umytą porcję rosołową z kurczaka zalać ½  litra wody, powoli gotować z dodatkiem warzyw rosołowych przez około 60 minut, odtłuścić., przecedzić przez gęste sito, odstawić. Żelatynę przygotować wg przepisu producenta, dodać do bulionu mięsnego. Część mięsa z porcji rosołowej pokroić w drobną kostkę.  W odpowiednim naczyniu przygotować galaretę z bulionu dodając do niej pokrojone jajka przepiórcze i mięso ozdabiając ją zieloną pietruszką. Odstawić do zestalenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *