Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka po polsku z grzybami

 

Składniki:

  • 5 jajek
  • 7 łyżek masła
  • 75 g grzybów
  • 10 grzanek
  • 2/3 szkl. sosu chrzanowego
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
Małe foremki wysmarować masłem.
Następnie grzyby drobno posiekać i wrzucić na dno foremek.
Do każdej foremki wbić po jednym jajku i oprószyć je solą.
Foremki wstawić do garnka z wodą ( woda powinna sięgać do połowy wysokości foremek).
Trzymać na małym ogniu około 5 minut do momentu, aż jajka się zetną.
W między czasie grzanki podsmażyć na maśle i  ułożyć na nie jajka wyjęte z foremek.
Przed podaniem polać je jeszcze sosem chrzanowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *