Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka po góralsku

Skład:

  • 8 jaj
  • 50 dag pomidorów
  • 2 średnie cebule
  • szklanka startego oscypka
  • 3 łyżki masła
  • 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Obraną i pokrajaną w plastry cebulę lekko obsmażamy na maśle, a gdy zmięknie, dodajemy obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory. Całość dusimy na niewielkim ogniu około 10 minut, potem lekko solimy, posypujemy zieloną pietruszką i dokładnie mieszamy. Na żaroodporne naczynie wysmarowane tłuszczem wykładamy pomidory uduszone z cebulką delikatnie wybijamy jajka, posypujemy startym oscypkiem i zapiekamy w piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *