Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane z grzybami i rybą

 

Składniki:

  • jajka na twardo 5 sztuk
  • ryba wędzona 10 dag
  • grzybki z octu 6 sztuk
  • papryka 1/4 sztuki
  • majonez 3 łyżki
  • szczypior posiekany 2 łyżki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jajka po ugotowaniu na twardo i wystudzeniu należy przekroić na połówki
wzdłuż. Następnie należy wyjąć z nich żółtka i przełożyć je do miseczki,
do żółtek należy dodać posiekaną na drobno wędzoną rybę, posiekane
grzybki i drobniutko posiekaną paprykę, dodać majonez i szczypiorek,
przyprawić do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać i
nakładać do jajek. Podawać schłodzone w lodówce.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *