Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane rybą wędzoną Kasi

Składniki:

  • 6 jaj
  • wędzona makrela
  • łyżeczka oliwy
  • łyżeczka masła
  • ¼ pęczka szczypiorku

Sposób wykonania:
Jajka ugotować na twardo po czym je odcedzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
Wówczas delikatnie wydrążyć żółtka.
Następnie z makreli usunąć ości oraz skórę i do mięsa wrzucić żółtka.
Dodać jeszcze oliwę oraz masło o całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę.
Wówczas dodać jeszcze posiekany szczypiorek i jeszcze raz wymieszać.
Powstałym farszem napełnić białka jaj i ułożyć je na półmisku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *