Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka faszerowane awokado i kaparami

Składniki:

  • 10 ugotowanych na twardo jajek
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ½ łyżeczki zgniecionego w prasce czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanej zielonej cebulki lub szczypiorku
  • 1 łyżki rozgniecionych widelcem kaparów
  • szczypta płatków chili

 

Sposób wykonania:
Awokado przekroić, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Do miąższu dodać sok z cytryny, czosnek, zieloną cebulkę lub szczypiorek, kapary. Utrzeć składniki na jednorodny farsz. Farszem napełniać wgłębienia pozostałe po usunięciu żółtek formując z farszu regularny kopczyk. Oprószyć całość płatkami chili, ułożyć na półmisku wyłożonym zieloną sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *