Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica ze szpinakiem na zielono

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku / może być mrożony/
  • 20 dkg sera oscypka / lub fety/
  • 8 jajek
  • 4 łyżki masła
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Szpinak rozmrozić. Na patelni stopić połowę masła i krótko smażyć szpinak, przełożyć na talerz. Na patelni rozpuścić resztę masła. W miseczce ubić jajka, dodać starty na grubych oczkach ser oscypek i wlać na patelnię, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerze wyłożyć szpinak, a na szpinak usmażone jajka. Podawać z białym pieczywem zaraz po przyrządzeniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *