Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z szynką

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 5 dkg masła
  • 20 dkg szynki
  • 4 łyżki wody
  • sól, pieprz do smaku
  • posiekana zielona natka pietruszki

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jajka umyć, wybić do miseczki, rozmieszać z wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Szynkę pokroić w kosteczkę , podsmażyć na złocisty kolor, wlać jajka, smażyć razem, delikatnie mieszając. Gotową jajecznicę wyłożyć na talerze i posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać z białym pieczywem. Zamiast szynki można dać kiełbasę lub parówki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *