Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z serem feta

Składniki:

  • 6 jajek
  • 15 dkg sera fety
  • 4 obrane ze skórki i pestek pomidory
  • ½ szklanki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • masło do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Obrane pomidory, pokroić na ćwiartki i podsmażyć  na maśle przez kilka minut, następnie wrzucić pokruszony ser feta. Jajka umyć, wbić do naczynia, doprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie zmiksować. Wlać na patelnię, podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać pomidory. Wyłożyć na talerze i obficie posypać posiekaną zieloną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *