Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z pomidorami Ilony

Składniki:

    • jajka 6-8 sztuk
    • pomidory 1-2 sztuki
    • cienka kiełbasa 20 dag
    • cebula 1/2 sztuki
    • sól
    • olej
    • mleko

    Sposób przyrządzenia;:
    Cienką kiełbaskę należy pokroić w drobną kostkę i podsmażyć ją na
    rozgrzanym na patelni oleju. Cebulkę należy obrać i pokrojoną w
    kosteczkę dodać do kiełbaski. DO miseczki należy wbić jajka dodać do
    nich sól i 2 łyżki mleka. Na patelnię do kiełbaski i cebuli, dorzucić
    pomidorki pokrojone w kostkę, poddusić i wlać jajka, smażyć do momentu
    ścięcia się jaj.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *