Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z łososiem Celiny

Miłe rozpoczęcie dnia. Czyli przepis na pyszną jajecznicę z kawałkami łososia. Do jej wykonania potrzebujesz: jajek, wędzonego łososia, czosnku, bazylii oraz masła. 
 

Składniki:

  • 8 dag wędzonego łososia
  • 6 jajek
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki masła
  • świeżo tarty parmezan 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać na jajeczną masę.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić na rozgrzaną oliwę z oliwek.
    Gdy lekko się przesmażyć dodać masło.
    Wylać na patelnie z czosnkiem jajeczną masę.
    Dodać posiekaną bazylię i mieszając trzymać na ogniu.
    Gdy jaka zaczną się ścinać dodać jeszcze łososia pokrojonego na mniejsze kawałki.
    Trzymać na ogniu, aż jajka się zetną.
    Przed podaniem posypać startym parmezanem.
    Oprószyć również do smaku solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *