Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z kawałkami łososia Julity

Pyszna jajecznica z kawałkami łososia. Idealna na śniadanie. Aby ją przyrządzić będziesz potrzebować: jajek, wędzonego łososia, mleka i przypraw. 
 

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag wędzonego  łososia
  • 1 łyżka mleka
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do miski wbić jajka.
    Dodać do nich mleko i razem roztrzepać.
    Na patelni rozgrzać masło.
    Wylać na niego jajeczną masę.
    Gdy jajka zaczną się ścinać wrzucić łososia pokrojonego na małe kawałki.
    Delikatni przemieszać i trzymać na ogniu do ścięcia jaj.
    Na koniec oprószyć solą oraz grubo zmielonym pieprzem.
    Tak przyrządzoną jajecznicę można podawać oddzielnie lub rozsmarować na chrupiących grzankach.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *