Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica z drobiową wątróbką

 

Składniki:

  • 6 jajek
  • ½ kg drobiowej wątróbki
  • 2 średnie cebule
  • 4 łyżki masła
  • 2 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
W naczyniu rozbić jajka, zmiksować doprawić solą. Wątróbkę umyć, osączyć i pokroić na małe kawałki. W rondlu roztopić masło i podsmażyć uprzednio obraną i drobno posiekaną cebulę,. Kiedy cebula będzie miękka dodać wątróbkę i szybko podsmażyć z każdej strony, doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać jajka i smażyć, ciągle mieszając, aż jajka będą ścięte. Posypać posiekaną zieloną natką pietruszki. Podawać gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *