Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica wiejska

 

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
  • cebula 1/2 sztuki
  • boczek 15 dag
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jajka należy wyparzyć, następnie wbić je do miski. Cebulkę należy
pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na tłuszczu, wrzucić do niej
pokrojony w kosteczkę boczek i podsmażyć. Do jajek dodać sól i pieprz, a następnie wymieszać
dokładnie, po czym dodać do boczku i cebulki. Podsmażyć na patelni przez
chwilę, podawać z pieczywem na gorąco.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *