Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica w pomidorkach Karola

Kolejny przepis na pyszną jajecznicę. Tym razem podana została w pomidorach. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pomidorów, jajek, masła, śmietany i przypraw. 
 

Składniki:

  • 2 małe pomidorki 
  • 3 jajka
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki do dekoracji
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Do miseczki wbić jajka.
    Dodać do nich śmietanę oraz szczyptę soli i pieprzu do smaku.
    Na patelni rozgrzać masło po czym wylać na nią jajeczną masę.
    Mieszając trzymać na ogniu, aż jajka się zetną. 
    Następnie pomidory dokładnie umyć.
    Ściąć  z nich tzw. ”czapeczki” i delikatnie wydrążyć z nich miąższ, tak aby nie uszkodzić skórki.
    Jajecznice przełożyć do wydrążonych pomidorów.
    Udekorować jeszcze natką pietruszki.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *