Składniki:
• 1 łyżka masła
• sól
• 4 jajka
• 3-4 plasterki boczku
Sposób przyrządzenia:
Roztopić sporą łyżkę masła na patelni i wbijać ostrożnie jajka, tak, żeby żółtko się nie rozlało. Posolić i smażyć aż białka się zetną. Można usmażyć je na boczku. Najpierw pokroić boczek w kostkę, usmażyć i dopiero na usmażony wbijać jajka.
Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Xawier
Sa to po prostu jajka sadzone, popularne w polskiej kuchni pod ta nazwa, a nie jajecznica. Jajecznica to jajka mieszane w czasie smazenia. To 2 odrebne potrawy.
rzeczywiscie, to jajka sadzone
I to byl przepis na konkurs?
Proste, popularne danie, znane od nie wiem jak dawna i prosze, ktos tu nie wie jak sie nazywa.
cześć
co robisz