Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajecznica mojej Babci

Składniki:

  • 6 dużych, świeżych jaj
  • 4 pokrojone w kostkę pomidory
  • 3 posiekane drobno cebulki dymki
  • 4 obrane pokrojone w kostkę papryki
  • ½ szklanki pokruszonego sera feta
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, papryka


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulkę, smażyć przez 1 minutę mieszając. Dodać paprykę , smażyć kolejne 3 minuty. Dodać pomidory, i powoli dusić przez 5 minut, przyprawić. Jajka wymieszać z pokruszonym serem, dodać na patelnie, powoli mieszać do momentu uzyskania pożądanej konsystencji, pod koniec dodać natkę pietruszki. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *