Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajeczna sałatka z rzodkiewką i pomidorem

 

Składniki:

  • 6 jaj
  • 1 zielona papryka
  • pęczek rzodkiewek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 10 dag gęstej śmietany
  • 10 dag jogurtu
  • łyżka oleju
  • łyżka musztardy
  • łyżka soku z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane jajka obrać po czym pokroić na cząstki.
    Następnie paprykę pokroić w paseczki a rzodkiewkę na plasterki.
    Posiekać jeszcze cebulę.
    Natomiast śmietanę wymieszać z musztardą, jogurtem oraz olejem.
    Dodać posiekany szczypiorek oraz sok z cytryny, sól i pieprz do smaku.
    Powstałym sosem polać sałatkę i całość delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *