Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagody w puszystym musie

Składniki:

 

  • 2 szkl. jagody
  • 2 op. serka homogenizowanego
  • 50 g likieru poziomkowego
  • sok z cytryny
  • łyżka płynnego miodu
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • 2 łyżki cukru pudru

 

 

Sposób wykonania:
Śmietankę razem z cukrem ubić na sztywno.
Następnie serek zmiksować aby stał się puszysty po czym delikatnie połączyć ze śmietanką.
Po koniec doprawić o smaku alkoholem oraz sokiem z cytryny i miodem.
Jagody rozłożyć na dnie miseczki i zalać je kremem, wymieszać.
Wierzch również udekorować jagodami.
Podawać od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *