Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagody i maliny w miodowo-winnym sosie

Składniki:

 

  • 1 szkl. płatków owsianych
  • łyżka masła
  • łyżka cukru pudru
  • 0,5 l leśnych jagód
  • 0,5 l malin
  • ¾ szkl. białego deserowego wina
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • łyżka soku z cytryny
  • 4 łyżki bitej śmietany

 

 

Sposób wykonania:
Na rozgrzane masło wsypać płatki oraz cukier puder.
Trzymać na małym ogniu aż płatki zbrązowieją i staną się kruche, wówczas zdjąć je z ognia i zmiażdżyć.
Następnie owoce rozłożyć w pucharkach i skropić je winem wymieszanym z miodem.
Udekorować bitą śmietaną i posypać płatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *