Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagodowy mus na deser

Składniki:

  • 25 dag serka homogenizowanego
  • 2 szkl. przetartych jagód
  • 3 łyżki cukru pudru
  • sok z cytryny
  • łyżka płynnego miodu
  • op. galaretki o smaku jagodowym
  • listki melisy

    Sposób wykonania:
    Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu po czym wylać ją na płytki talerz i odstawić do zastygnięcia.
    W miedzy czasie do serków dodać cukier puder i dokładnie utrzeć wówczas dodać przetarte jagody.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem.
    Powstały mus przełożyć do pucharków.
    Stężałą galaretkę pokroić w drobną kostkę i ułożyć na wierchu deseru.
    Udekorować jeszcze listkami melisy.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *