Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagodowy deser z galaretką

Składniki:

  • 2 szkl. jagód
  • 400 ml kefiru
  • łyżeczka żelatyny
  • 2 łyżki zimnego mleka
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • sok z cytryny
  • ½ szkl. jagód
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Żelatynę zalać mlekiem a gdy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Następnie kefir, sok z cytryny i miód ubić razem pod koniec dodając żelatynę.
    Gdy składniki się połączą, zalać mleczną galaretką jagody rozłożone w pucharkach.
    Wstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
    Przed podaniem udekorować jagodami i listkami mięty.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *