Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina z sosem czosnkowym

Składniki:

  • 450 g jagnięciny
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego
  • 2 łyżki chińskiego wina ryżowego
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 g ponikła słodkiego
  • 1 zielona papryka
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób wykonania:
1 łyżkę sosu sojowego wymieszać z olejem sezamowym, chińskim winem oraz pieprzem.
Dodać jagnięcinę pokrojoną w kostkę i dokładnie wymieszać.
Odstawić na 30 minut po czym przełożyć do woka z rozgrzanym olejem.
Smażyć około 3 minut i dodać ponikało pokrojone w ćwiartki oraz paprykę pokrojona w paseczki.
Smażyć 1 minutę i dodać resztę sosu sojowego, ocet winny oraz olej sezamowy.
Dokładnie wymieszać i smażyć ostanie 2 minuty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *