Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina w sosie paprykowym

Składniki:

  • 250 g jagnięciny
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • 1 liść laurowy
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 2 łyżki koncentratu  pomidorowego
  • 50 ml białego wina

Sposób wykonania:

  1. Ząbki czosnku przesmażyć na rozgrzanej oliwie po czym czosnek wyjąć a na tą samą oliwę wrzucić kawałki jagnięciny  oprószonej solą oraz pieprzem.
    Gdy mięso zbrązowieje dodać liść laurowy, chili oraz paprykę pokrojoną w paski.
    Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę dusić.
    następnie dodać wino oraz koncentrat  pomidorowy.
    Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Pod koniec usunąć chli i liść laurowy i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *