Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jagnięcina pieczona w makaronie

 

Składniki:

  • 1 kg jagnięciny
  • 5 pomidorów
  • 4 łyżki oleju
  • ½ paczki drobnego makaronu
  • ½ szkl startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, która oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Następnie pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na kawałki.
    Rozłożyć je na mięsie i zalać całość olejem wymieszanym z ½ szkl wody.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać 30 minut.
    Po tym czasie wlać do mięsa i pomidorów 1 litr gorącej wody oraz wsypać makaron.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Ponownie wstawić do piekarnika i piec aż makaron będzie miękkie.
    Przed podaniem posypać startym serem i posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *