Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłkowa herbatka

Składniki:

  • łyżeczka czarna herbaty
  • 1/4 szt. jabłka
  • łyżeczka  miodu
  • filiżanka wody

    Przygotowanie:
    Czajniczek do parzenia herbaty wyparzyć wrzątkiem. Wsypać herbatę, skropić łyżką wrzątku i postawić na podgrzewaczu. Zostawić na 2 min. Dolać 1/2 filiżanki wrzątku i pozostawić czajniczek jeszcze 5 min. na podgrzewaczu. W tym czasie z ćwiartki jabłka wyciąć gniazdo nasienne i przekroić bez obierania na 4 plasterki. W malutkim garnuszku zalać pokrojone jabłko 1/2 filiżanki wody. Dodać miód i gotować 3 min. Filiżankę sparzyć wrzątkiem, wlać wodę z gotowania jabłka i przecedzoną herbatę.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *