Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z grilla na tostach

Składniki:

  • 4 słodkie jabłka deserowe
  • sok z cytryny
  • 4 bułki kajzerki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • bita śmietana


Sposób przyrządzenia:
Każde jabłko pokroić na 3 grube plastry, usunąć gniazda nasienne, skropić sokiem z cytryny. Bułeczki rozkroić w poprzek na 3 części. Cukier wymieszać z cynamonem. Na mocno rozgrzanym grillu opiekać jabłka i bułki posypując cukrem wymieszanym z cynamonem. Po koło 4 minutach gdy jabłka i bułki  nabiorą pięknego koloru, zakończyć opiekanie. Na każdym roście kłaść plaster jabłka i bitą śmietanę, podawać.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Izunia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *