Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z bananami w waniliowym sosie

Składniki:

  • 2 lekko kwaśne, dorodne jabłka
  • 2 banany
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • szczypta tartej gałki muszkatołowej
  • 2 łyżki masła

    Sposób przyrządzenia:
    Banany obrać, pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać plastry owoców i pozostałe składniki, smażyć chwilkę ostrożnie mieszając. Podawać na gorąco. Smak można urozmaicić dodając do deseru rum.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *