Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w winie

Składniki:

  • 6 jabłek
  • 20 dkg herbatników
  • ½ szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 szklanka soku jabłkowego
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • laski cynamonu do dekoracji

    Sposób przyrządzenia:
    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plastry. W rondlu wymieszać sok, wino, cukier, doprowadzić do wrzenia, dodać plastry jabłka, gotować 10 minut. Herbatniki pokruszyć, umieścić w szklanych pucharkach, skropić syropem w którym gotowały się owoce, posypać cynamonem. Przed podaniem udekorować.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *