Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w cieście francuskim

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • żółtko
  • łyżka mleko
  • 4 kwaskowate jabłka
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki posiekanych orzechów

    Sposób wykonania:
    Ciasto cienko rozwałkować po czym pokroić je na kwadraty, które obejmą jabłka.
    Następnie jabłka obrać i wydrążyć gniazda nasienne.
    W powstałe otwory włożyć po łyżce orzechów wymieszanych z miodem.
    Owinąć jabłka ciastem, brzegi żółtkami roztrzepanymi z mlekiem aby brzegi się zlepiły.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *