Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk z orzechami i cukinią

Składniki:

  • 2 kg filetów z indyka
  • 1 cukinia
  • 10 dag orzechów pistacjowych
  • 20 dag żółtego sera
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Cebulę oraz cukinie pokroić i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie ser zetrzeć na tarce a orzechy zemleć.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie mięso rozbić aby powstał płat, który oprószyć solą ira pieprzem i posmarować olejem.
    Rozsmarować na nim nadzienie i całość zawinąć .
    Obsmażyć roladę na rozgrzanym tłuszczu po włożyć do rękawa foliowego i piec około 20 minut.
    Po 20 minutach rozciąć rękaw aby mięso się zarumieniło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *