Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk w pikantnej sałatce

Składniki:

  • ½ kg piersi indyka
  • 1 łyżka oleju
  • pęczek koperku
  • pęczek zielonej natki pietruszki
  • pęczek cebulki dymki
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 pomidory
  • 1 zielony ogórek
  • sok z jednej cytryny
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 7 łyżek oliwy
  • szczypta cukru, sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Mięso umyć, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na złocisty kolor.  Mięso ostudzić i pokroić w  wąskie paseczki. Dymkę i rzodkiewkę umyć i pokroić w krążki, ogórek obrać, pokroić w talarki. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Zioła opłukać i posiekać. Warzywa włożyć do salaterki, dokładnie wymieszać zaprawić sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i oliwą. Polać sałatkę sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *