Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indyk duszony na skórze wieprzowej

Składniki:

  • 60 dag indyczych ud
  • 15 dag skóry wieprzowej
  • 10 dag cebuli
  • ¾ łyżeczki pieprzu
  • szczypta goździków
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 dag masła
  • 1/8 l koniaku

    Sposób wykonania:
    Mięso pokroić w plastry a skórę w paski, usuwając kości.
    Następnie posiekaną cebulę wymieszać z natką pietruszki oraz przyprawami.
    Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim skórę a na niej mięso.
    Posypać całość cebulą w przyprawami i zalać koniakiem,.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 4 godzin.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez eWa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *