Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Indycza pierś z grilla Malwiny

Tysiące sprawdzonych przepisów. Wypróbuj dziś z nami przepis na soczystą indyczą pierś z grilla. Lista zakupów: pierś z indyka, jogurt grecki, czosnek, oliwa z oliwek.  
 

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
  • 1 jogurt grecki 
  • 2 łyżki curry
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • sól 
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Pierś z indyka dokładnie oczyścić i rozbić w dłoniach.
    Następnie do miseczki przełożyć jogurt grecki.
    Dodać oliwę z oliwek oraz curry.
    Wrzucić jeszcze obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na około 3 godziny.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *