Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hiszpanska tortilla z krewetkami

Składniki:

  • 6 jajek
  • opakowanie krewetek *małe*
  • 1 kg ziemniaków
  • sól. pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzenia:
Obieramy ziemniaki, kroimy w cienkie plasterki smażymy na małym ogniu, aż do uzyskania masy. Smażenie trwa dosyć długo, musimy pilnować ziemniaków aby nie przypalić. W miedzy czasie wbijamy jaja do miseczki dodajemy sol, pieprz i krewetki następnie mieszamy. Gdy ziemniaki są juz gotowe zdejmujemy z ognia dodajemy jajka. Całość mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej masy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika temp.200 na około 10 minutek. Można sprawdzić w miedzy czasie patyczkiem czy jest w środku gotowa. Jeżeli ktoś lubi, krewetki można zastąpić kiełbaską i serem. Lub zrobić bez dodatków.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *