Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hiszpańska fantazja z krewetkami

Składniki:

    • 25 dkg odwłoków krewetek
    • 20 dkg kiełbasy chorizo
    • 2 kolby kukurydzy
    • kulki ziemniaczane
    • 2 limonki
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 liść laurowy
    • 1 łyżeczka sosu tabasco
    • pieprz kajeński
    • pieprz czarny


    Sposób przyrządzenia:
    Kulki ziemniaczane i kukurydzę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić w ciepłe miejsce. Kiełbasę pokroić w plastry, obsmażyć na oliwie używając dużej patelni. Gdy kiełbasa zacznie się rumienić dodać posiekany czosnek, liść laurowy, umyte i obsączone odwłoki krewetek, smażyć razem 5 do 6 minut aż krewetki nabiorą różowej barwy i przestaną być szkliste, przyprawić pieprzami i skropić sosem tabasco. Podawać z przygotowanymi wcześniej kulkami ziemniaczanymi i kukurydzą. Udekorować limonką pokrojoną w ósemki i zieloną pietruszką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *