Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Hamburgery z łososia(ryby) grillowanie

Składniki:

    • 75 dkg filetów z łososia (pstrąga, okonia, sandacza)
    • 1/3 szklanki gęstej śmietany
    • 2 łyżki skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej)
    • 2 łyżki  posiekanej cebuli
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
    • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    • 1 łyżeczka sól
    • 1/4 łyżeczka pieprzu białego
    • oliwa
    • 6  bułek   hamburgerowych
    • 6 plastrów sera żółtego wskazany uwędzony


    Sposób przyrządzenia:
    Filet z ryby zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać drobno nożem. W misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Jeśli masa będzie zbyt zadka można dodać dobrej tartej bułki. Z masy formować kotlety minimalnie większe od bułki hamburgerowej. Posmarować oliwą. Piec na dobrze rozgrzanym grillu po 4 minuty z każdej strony. Podawać w bułce obłożone żółtym serem i innymi ulubionymi dodatkami.
    Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: dominikab

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *