Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gyros

Składniki:
 3 łyżki Przyprawy do gyrosa KNORR
 3 łyżki oleju słonecznikowego
 400 g piersi kurczaka
 1 czerwona papryka
 1 średniej wielkości czerwona cebula
 4 placki tortilla
 200 g tartego sera żółtego


Sposób przyrządzenia:

Rozmieszaj w niewielkiej miseczce Przyprawę do gyrosa KNORR z olejem słonecznikowym. Pokrój pierś z kurczaka w cienkie paski i przełóż do marynaty na około 5 minut.

Pokrój paprykę i cebulę w cienkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem. Rozłóż farsz rozłóż na placku tortilla, posyp tartym serem, zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku.
Podawaj z sałatką ze startego zielonego ogórka, jogurtu i ząbka czosnku.{hidetags}

Rozmieszaj w niewielkiej miseczce Przyprawę do gyrosa KNORR z olejem słonecznikowym. Pokrój pierś z kurczaka w cienkie paski i przełóż do marynaty na około 5 minut. Pokrój paprykę i cebulę w cienkie paski i podsmaż na patelni wraz z kurczakiem. Rozłóż farsz rozłóż na placku tortilla, posyp tartym serem, zawiń w rulony i zapiecz w piekarniku. Podawaj z sałatką ze startego zielonego ogórka, jogurtu i ząbka czosnku.{hidetags}

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *