Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gwiazdki z migdałami obtoczone w cukrze

 

Składniki:

  • 250 g cukru pudru
  • 250 g zmielonych ze skórką migdałów
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • pęczek cukru waniliowego
  • 3 białka
  • 2 łyżki cukru

Sposób wykonania:

  1. Białka przełożyć do miski i ubić je dokładnie na sztywną pianę.
    Wówczas nie przerywając ubijania dodać cynamon, migdały, cukier oraz cukier waniliowy.
    Gdy składniki się połączą przeżyć ciasto na stolnic1) wysypaną grubym cukrem i rozwałkować na nim ciasto.
    Z powstałego płatu wyciąć foremką w kształcie gwiazdki ciasteczka, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec, aż się zarumienią.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *